Gyógypedikűr, gyógymanikűr
Lábvarázs

Férfiak a körömszalonban

Általánosan elfogadott tény, hogy a kézápolás, a dekoratív, ízléses köröm szervesen hozzátartozik a női szépségápoláshoz, a jó megjelenéshez.

De vajon hogy állnak ezzel a férfiak?

A kéz ápoltságának fontossága az erősebb nem képviselőinél is igen fontos, gondoljunk akár csak egy kézfogásra vagy egy elegáns vacsorára, ahol a kéz állandóan reflektorfényben van. Úgy gondolom nem szükséges ecsetelni, milyen negatív benyomást kelt egy ápolatlan kéz látványa. Csupán ez a tény is megalapozza a férfi manikűr létét bármely körömstúdióban. Nem újdonság ez a szolgáltatás, szeretném a tevékenységemet minél inkább elérhetővé tenni számukra is.

A férfi vendégek általában nem kedvelik a hosszas kezeléseket, ezért egyszerű, gyors és azonnal látható eredmény elérésére törekszem. Minden esetben tájékoztatom a kezelés menetéről és várható eredményéről, a kezelésnél felhasznált termékekről és azok hatásáról. Ha szeretné javasolhatok terméket az otthoni ápoláshoz, ismertetem azok használatát.

A férfi vendég elvárja, hogy a kézápolás után kézbőre sima, puha, körmei természetesen rövidek, ujjhegyig érőek férfiasan formázottak legyenek. Az egészséges látványt nyújtó sima körömfelület ne legyen fényesen csillogó. Bőrápoláshoz itt ritkán van szükség a bőrfeszesítő készítményekre, inkább a bőrpuhító, a bőrképet javító termékek kerülnek előtérbe. A kezeléshez használt termékek összetétele és illatvilága, lehetőleg csomagolása is a férfi ízlésnek megfelelő legyen.

Kezeléseim során bátran használom a klasszikus manikűrt, a kényeztető masszázst vagy akár a paraffin kezelést. Gyakran különféle problémákkal fordulnak hozzám vendégeim, mint például az elszarusodott körömbőr és körömlemez. Ilyen esetben ápoló és puhító tisztítótermékek, peelingek, tisztítófürdők használatával javítható a sérült felület. A szakszerű kezelések alkalmazása után, magas nedvességtartalmú gyorsan felszívódó körömápoló készítményeket használok. A sérüléseket mindig kezelem fertőtlenítő, hűsítő hatású termékekkel. Gyakori probléma a mélyebb szarurétegekbe lerakódott piszok. Ilyenkor alkalmazom a tisztítófürdőt, peelinget és kézkúrákat, maszkokat a bőr felpuhítására, és minden esetben nedvességgel tápláló kézkrémet. A száraz töredezett körmöket gyorsan beszívódó körömolajjal kezelem, de speciális készítményekkel a hasadt körmöket, a körömrágást és a körömbőr tépkedést is kezelhetem.

Beszéljünk a pedikűrről is. A lábak szempontjából is hasonló kezelésmódokat mondhatnék, csak szélesebb a problémák palettája. Itt a legfontosabb kérdések: a mennyire fáj, és a mennyi időt vesz igénybe – szokott lenni. A válasz egyszerű: annyira fáj mintha a körmével megvakarná a bőrkeményedését, és általában 50 perc egy átlagos kezelési idő. Közben a cipőjét is „kezelhetem”, ha szeretné. A lényeg, hogy a felfrissült lábával a tisztán illatozó cipőjében elégedetten távozhat.

Ha megkérdezzük a nőket, hogy mi az, amit először megfigyelnek egy férfin, az alábbi válaszokat kapjuk: a szemét, a kisugárzását, a fenekét- majd újra és újra a körmöt említik. Ez a tény pedig épp elegendő ok arra, hogy egy férfi ne sajnálja magától a rendszeres, professzionális kéz- és lábápolást.