Gyógypedikűr, gyógymanikűr
Lábvarázs

Mi az a nyirokrenszer?

A testünk négyféleképpen tud megszabadulni a szervezetünk számára fölösleges anyagoktól:

  1. kileheljük / nagyon kevés /
  2. izzadunk / főleg víz és sók /
  3. ürítünk / amit a gyomor választ ki, emészthetetlen anyagok /
  4. nyirokutakon keresztül / ami felszívódás közben mégis szükségtelennek bizonyul pl. a máj stb. belső szervünk választotta ki /

A nyirokutak testünket behálózzák és a nyirokcsomókat összekötik. A nyirokút tulajdonképpen cső, ami nem zárt „cső" hanem egymást fedő lapocskák. A közepe így üreges és benne testnedv található. A testnedv összetételét főleg víz de fehérje, sók, salakanyag, baktérium, ill. a szervezetünk számára káros anyagok alkotják. Tehát fontos lenne a rendszeres ürítése, hogy jól átjárható állapotban dolgozni tudjon a nyirokcsomókkal együtt.

Nyirokér

Az érrendszer esetében a motor, ami keringeti a vért a szív, de a nyirokrendszerünknek nincs ilyen. Viszont ha izommunkát végzünk tud összehúzódni ritmikusan, ez által halad a nyirokfolyadék az izometrikus pumpa segítségével, egy átlagosan kényelmes ember testében óránként kb. 3 cm- nyit. Ha kicsit élénkebb az illető és szokott futni a busz után, aztán sétál a munkahelyére is, nála ez a mozgás kb. a 10x-ese tehát 30 cm-nyi / óra. Sajnos még ez is kevés. A sejtközi folyadék felgyülemlik mert nem tud eljutni a „ kijáratig". Főleg a nyirokcsomók közelében (az útkereszteződéseknél) várható a „dugó". A nyirokér falát alkotó kis lapok elcsúsznak egymáson nem fednek jól. A nyirokérben lévő fehérje az érfalra rakódik és folyamatosan elkezdi gyengíteni azt. Leegyszerűsítve így jön létre egy duzzadt irritált nyirokér szakasz, hétköznapi nyelven szólva: „reggelre nem olyan duzzadt a bokám mint estére"

Duzzadt nyirokér

Ha már ez a helyzet sűrűn kapcsolódik hozzá a korlátolt mozgás, hogy „csak eddig hajlik". (mert ott a víz.) A víz szétfeszíti az ízületeket ezért fájdalom is kísérheti. Az éjszakai alvás nem folyamatos, többször felébred és visszaalszik. Ez nem elégségesen pihentető, így nappal fáradtabb, nyúzottabb, stresszesebb és elkezd csökkenni a teljesítőképessége. Az illető csak azt veszi észre, hogy pl. lépcsőzéskor meg kell állnia emeletenként lihegni, és elkönyveli magában hogy mennyire megöregedett. Könnyen hízik hiszen a méreganyagoktól úgy védekezik a testünk, hogy zsírba csomagolva jól elteszi olyan helyre ahol a legvacakabb a keringés, mert így a legkevesebb az esélye, hogy ismét a vérkeringésbe kerül. (Gondoljunk csak a combunkra.) A méreganyag állandó jelenléte leterheli az immunrendszerünket, a folyamatos védekezési késztetés miatt. Igaz hogy sok évig erős és kitartó, de nem hajszolható a végtelenségig. Immunrendszerünk lemerülésekor tapasztalható még a rossz közérzet, sűrű fejfájás, görcsök a végtagokban, székelési problémák…

Az említett okok miatt is az immunrendszerünknek fontos lenne a nyirokutak karbantartása mely gépi nyirokmasszázzsal lehetséges. A lelassult folyamat gyorsítható úgy, hogy ha pl. csak a két lábon van a „csizma", 40 perc alatt az egész testben a nyirokfolyadék jól át lett forgatva kb. 300–szorozva az eddigi tempót, a nyirokcsomókhoz eljut és az aktuális utakon ürül. A kitisztult, akadálymentes nyirokutakon nincs pangás, dagadás. Ez az állapot fenntartható. Továbbá a nyirokér és vérerek fala rugalmassá válik a passzív torna (szükség esetén egyéb készítmények is) által. Az elnehezült lábak megkönnyebbülnek. A mozgás ismét olajozottá válik, az éjszakát ismét folyamatos alvással töltjük A fogyókúránkat hamar siker koronázza. A masszázs közbeni passzív izomtorna az ízületeknek, izmoknak is pozitív változást hoz. A kezeléshez általában szükségtelen krémet, olajat használni.

Ne felejtsük el hogy ez egy nagyon pihentető és kellemes kezelés, 40-50 percig tart, ára:3800Ft/alk, és közben nem lehet telefonálni. Cicanadrágot vagy jégeralsót hozhat.

SZÉNSAVMENTES ÁSVÁNYVIZET ISZOGATNI KELL ELŐTTE ÉS UTÁNA