Gyógypedikűr, gyógymanikűr
Lábvarázs

A paraffin jótékony hatásai

A kéz- és láb ápolásához ma már elengedhetetlen, hogy paraffinos kezelésben is részesítsük vendégeinket. A házimunka, papírmunka, a szabadban végzett sportolás, kertészkedés, de az előrehaladott életkor is – és még rengeteg dolog – mind maguk után vonják a speciális kezeléseket. A kiszáradt, repedezett, érzékeny bőrre tökéletes megoldás a paraffinkezelés.

A paraffinos ápolás:

A gyógynövényolajos lábfürdő után lefertőtlenített lábról, (egyéni bőrtípustól függően) hámlasztó bőrradírral eltávolítom az elhalt hámréteget. A finom masszírozással fokozom a vérkeringést és a hámlás hatását, majd belemártjuk a paraffinba, nyitott ujjakkal. Hamar viaszos réteg borítja bőrünket, így húzzuk rá a nejlont és arra még melegítő rétegeket. Ettől fokozottabb lesz a „dunszthatás”. A vendég kezéről – lábáról 15-25 perc elteltével lehúzzuk a kihűlt paraffint. A letisztult bőrre gyógyszertári laboratóriumban készült speciális ultrahidratáló krémek közül választom ki személyre szólóan a legmegfelelőbbet, melyek tápláló hatásúak és a paraffinfürdő hatására mélyen behatolnak a bőrfelületbe.

Eredménye:

Kúraszerű alkalmazása során feleslegessé válhat az otthoni erőteljes krémezések sorozata (mely általában nem hozza meg a kívánt hatást). Mindenképpen hosszan tartó ápolt érzés és bőrkép. Folyamatában is rendkívül kellemes érzés. „A láb vesz egy jó mély levegőt és ez látszik is rajta!”